Zi decisivă pentru bucureșteni! Gabriela Firea: ‘Nicușor Dan se dovedește, încă o dată, cinic! Nu vom accepta’

sursa foto: Gabriela Firea / Facebook

Gabriela Firea, fost primar General, a transmis, miercuri, într-o postare pe Facebook, că preţul căldurii în Capitală va fi greu de suportat de către bucureşteni, iar noul preţ propus este de aproape două ori şi jumătate mai mare. „Nu vom accepta! ”, îi transmite Firea lui Nicușor Dan.

Vești proaste pentru bucureșteni: prețul la gigacalorie se dublează de la 1 aprilie

„Prețul căldurii în Capitală va fi greu de suportat de către bucureșteni. Noul preț propus este de aproape două ori și jumătate mai mare. Nu vom accepta! Primarul general trebuie să vină cu alte soluții, nu să-i împovăreze și mai mult de cetățeni.
Reforma sistemului de termoficare din București a “reușit”! Soluția găsită de Nicușor Dan este dublarea prețului și cere votul Consiliului General pentru asta.
Acum, bucureștenii plătesc aproape 143 de lei pentru gigacalorie. Propunerea lui Nicușor Dan este o creștere cu 140%, până la 347 de lei pentru gigacalorie. O familie care locuiește într-un apartament cu două camere și plătea până acum 250 de lei căldura pe o lună friguroasă, va plăti de acum aproape 600 de lei.
Nicușor Dan se dovedește, încă o dată, cinic! Nu-și asumă vreo majorare și lasă totul în seama consilierilor generali, indiferent de culoarea politică. Toți bucureștenii trebuie să știe că este propunerea sa de a mări prețul!
Consilierii generali PSD nu vor vota dublarea facturilor. Există riscul ca bucureștenii să nu poată plăti, să adune datorii uriașe și sistemul să intre în colaps. Așa cum există riscul ca Termoenergetica să primească o avalanșă de solicitări de debranșare din partea cetățenilor.
Termoenergetica este, oricum, la un pas de insolvență! Primăria Capitalei are datorii neplătite de aproape 600 de milioane de lei. Subvenția nu a fost achitată nici măcar când prețul era suportabil.
Conducerea companiei, pusă chiar de Nicușor Dan, a ajuns să facă apeluri disperate.
Nicușor Dan nici nu pare interesat să achite datoriile, chiar dacă public pozează în cel mai corect și transparent edil. Și-au dat seama de abilitățile sale până și oamenii pe care i-a pus să conducă termoficarea din Capitală și care au cerut în mod repetat ajutor de la Guvern.
Nu mai vorbesc de marile lucrări de reparații pe care le tot anunță și care sunt, într-adevăr, o parte din soluție. S-a grăbit doar să semneze contractul pentru cele 300 de milioane de euro fonduri europene, după ce echipa Firea a muncit aproape trei ani la documentație. Dacă ar fi aceeași viteză și la înlocuirea conductelor, bucureștenii nu ar mai suferi atât de mult”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.