Viorica Dăncilă rupe tăcerea despre protestul din 10 august: ‘Premierul a fost Paul Stănescu, dar nu am văzut pe nimeni care să îl întrebe ce s-a întâmplat atunci’

sursa foto: digi24

Fostul premier Viorica Dăncilă a vorbit, luni seară, la Etno Tv, despre protestul din 10 august 2018. Ea a reamintit că înainte cu două săptămâni de 10 august îşi luase bilet pentru a pleca în concediu, iar decizia sa a fost „contestată”. „Eu cred că au vrut să lege aceste evenimente de Viorica Dăncilă, altfel nu-mi explic faptul că a fost contestată cererea pentru plecare concediu”, a spus Dăncilă.
„Înainte de a pleca în concediu am avut decât informaţii legate de venirea românilor de pretutindeni în Piaţa Victoriei, nu de violenţă, nu de grupuri care vor recurge la violenţă. Am lăsat toate atribuţiile lui Paul Stănescu, deci în perioada 10 august premierul a fost Paul Stănescu, dar nu am văzut pe nimeni care să îl întrebe ce s-a întâmplat atunci, că era premier în funcţie, premier interimar, nu am văzut pe nimeni să spună cum a intervenit, ce informaţii a avut, ce s-a întâmplat, pentru că trebuia să coordoneze toată activitatea. Pe 10 august eram în concediu, nu eram în ţară, am văzut ceea ce se întâmplă, nu avem toate datele pentru că normal, când laşi pe cineva în loc datele merg către persoana care ţine locul respectiv. Ceea ce s-a întâmplat este regretabil, de aceea cred că este nevoie mai mult ca oricând să aflăm adevărul”, a afirmat Dăncilă.
Ea a spus că dacă ar fi ştiut că se vor întâmpla violenţele nu ar fi plecat din ţară, precizând că ar fi chemat „o echipă” din rândurile protestatarilor la discuţii, în Palatul Victoria.
„Eu cred că au vrut să lege aceste evenimente de Viorica Dăncilă, altfel nu-mi explic faptul că a fost contestată cererea pentru plecare concediu, nu-mi explic faptul că totul au legat de Viorica Dăncilă, cu toate că Viorica Dăncilă a lăsat un premier interimar”, a adăugat fostul prim ministru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.